You're in all Blogs Section

Onweer

Het onweert. Niet hier, elders in Nederland wel. En niet iedereen vindt dat even fijn. Wat berichten op Twitter deden me denken aan een verhaaltje dat ik als tiener schreef. Voor kinderen in de buurt die ook bang waren voor

See more ›

Tagged with:
Posted in Columns

“Welke kant moet ik nu op?”

Toen ik instructeur werd leek het een gouden combinatie: in de zomermaanden vooral vliegles geven, in de wintermaanden vooral aan de slag als tekstschrijver en webredacteur. Het werkte, tot ik de ook vliegschool overnam. De balans was weg en het

See more ›

Tagged with:
Posted in De onderneming

Kampeerkatten

Verschenen in Delta Magazine 137 – januari 2014 Ik had dit jaar veel bekijks op de campings waar ik kwam om te vliegen. Niet vanwege de deltavlieger op het dak maar vanwege mijn reisgenoten. Min of meer uit nood geboren

See more ›

Tagged with: ,
Posted in Columns

Rokjesdag

Ik heb met vliegen steeds vaker een rokje aan. Zo’n rokje past makkelijk nog ergens in mijn harnas als ik vlak voor het starten een stevige lange broek aantrek. Maar dat is niet de enige reden. Het idee komt van

See more ›

Tagged with:
Posted in Columns

Goed genoeg

Zondag ging ik voor het eerst een rondje fietsen met een nieuw fietsgroepje. Nieuw voor mij, maar de groep bestaat al langer. Elke twee weken wordt er een rondje gereden en de rustige groep moest ongeveer mijn tempo hebben. Maar je weet het nooit… Zou ik ze wel een beetje bij kunnen houden? Zou er bij dit groepje een dame bij zitten of zouden het allemaal heren zijn? Zouden die heren het wel goed vinden als er een dame komt? Heb ik mijn fiets wel mooi genoeg gepoetst? Ben ik wel sterk genoeg? Ben ik wel goed genoeg?

See more ›

Tagged with: , ,
Posted in Columns

Twittertips voor bedrijven

Bostekst adviseerde een aantal bedrijven over het effectiever inzetten van Twitter. Hieronder de meest gewaardeerde tips.

See more ›

Tagged with:
Posted in Tekst en tips

Vliegen met panty’s verboden!

Panty’s, je weet wel, van die netkousen die vooral de dames onder ons wel eens aantrekken. Doorgaans zit daar zo een ladder in, dus prima kleding voor ons deltisten. Mogen dames dan niet meer vliegen als ze een panty aanhebben? Daar lijkt het wel op: ‘Die panty’s vliegen in de weg!’ ‘Die panty’s houden zich nooit aan de regels’, ‘weg met de panty’s’. Je kent de uitspraken wel. Afgelopen weekend ontdekte ik dat we in deltaland met die panty’s gelukkig toch wat anders bedoelen.

See more ›

Tagged with: ,
Posted in Columns

Onbekend maakt onbemind – maar is soms ook wel handig

Deltavliegen is zo’n beetje de meest onbekende luchtsport van Nederland. Zelfs bij basejumpen en wingsuit-vliegen heeft Jan en alleman direct een associatie maar zodra het over deltavliegen gaat heeft die Jan wat hulp nodig.

See more ›

Tagged with: ,
Posted in Columns

Deltamop

Hoeveel deltisten zijn er nodig om een ladder op het dak van hun auto te binden? Elf: twee om na te denken, vier om te zagen, vier om te boren en eentje om er met de handen in de zakken bij te staan.

See more ›

Tagged with: ,
Posted in Columns

Míjn ouders worden niet oud

Mijn ouders zijn op vakantie. Ze fietsen met volle bepakking de Peloponesos rond en kamperen onderweg. Elk jaar verkennen ze minstens een maand lang een stukje van Europ per fiets. Als echte buitensporters is het lang wikken en (letterlijk!) wegen wat wel en niet mee kan, want elk grammetje moeten ze zelf vervoeren. Een paar jaar geleden heeft mijn vader hun fietsen uitgerust met elektrische trapondersteuning. Niet om zelf niet meer te hoeven trappen maar om ook na hun 70e nog stevige hellingen te kunnen bedwingen zonder dat de vakantiepret ernstig te lijden heeft. Ik vind hen stoer.

See more ›

Tagged with: ,
Posted in Columns