Over de vliegende tekstschrijver

De vliegende tekstschrijver, dat ben ik: Heleen van den Bos. Tekstschrijver, webredacteur, musicoloog, deltapiloot, racefietser en butler van twee katten. Ik houd van taal, mooie webpagina’s maken, sleutelen aan mijn fiets, schaatsen op natuurijs en rennen over kleine onverharde paadjes, liefst in de bergen.

Tijdens mijn studie aan de universiteit kreeg ik steevast lagere cijfers, omdat ik “het niet wetenschappelijk genoeg” had opgeschreven. Een mooier compliment konden ze mij niet geven. Een mooiere motivatie ook niet: tekst was waar ik goed in was, en dat werd mijn vak.

Na mijn opleiding Muziekwetenschap begon ik als freelance redacteur voor Radio4, de zender met klassieke muziek, en later werkte ik ook voor andere zenders. Daarnaast schreef ik veel voor tijdschriften, cd-labels, ensembles en festivals. Ondertussen heb ik ook ervaring als webredacteur en online communicatiemens bij Rijkswaterstaat, communicatieadviseur bij de Rijksprojectacademie en het Diakonessenhuis, een flink ziekenhuis in Utrecht. Die ervaring heb ik aangevuld met cursussen op het gebied van journalistiek en copywriting en natuurlijk met de nodige opdrachten. De laatste jaren schrijf ik vooral jaarverslagen, publieks- en patiëntcommunicatie, help ik instellingen als hogescholen en ondernemers in de recreatie.

Meer weten? Bekijk mijn profiel op LinkedIn, of vraag om mijn cv.
Ik ben aangesloten bij Tekstnet, de beroepsvereniging van tekstschrijvers.

 

De Vliegende Tekstschrijver
Heleen van den Bos
info@bostekst.nl

Middendorp 6
7861 BK Oosterhesselen
+31 (0)6 4128 0091


KvK: 57154597
BTW: NL002052113B50
IBAN: NL62ASNB0781309050

Leveringsvoorwaarden (pdf)

Lid van