Wintervliegen

In de winter van 2017-2018 wil ik één of twee keer ergens gaan vliegen. In Europa, op rij-afstand van Nederland. Er zijn best wat opties maar het weer in de winter is wispelturig. Hieronder wat opties op een rij. Ik hoop dat het lukt om een reactie-optie of een soort forum te openen, zodat we op deze pagina met elkaar kunnen discussiëren en de plannen concreet kunnen maken. Ik kan er zo gauw even geen forum van maken, maar misschien komen we met de reageeroptie ook een eind.

Planning

Sommige piloten willen vóór kerst, andere willen juist in de kerstvakantie:

 • Periode 1 – ongeveer 17 tot 24 december
 • Periode 2 – ongeveer 24 tot 31 december
 • Periode 3 – ongeveer 31 december tot 7 januari

Stekken

Denemarken

 • Soaren aan de noordkust van Denemarken. Er is contact met Dragen Nordjylland, niet beschikbaar in de kerstvakantie. Henrik Larsen is ervaren piloot en instructeur bij Dragen Nordjylland. Hij geeft aan dat er in de winter zeker gesoard kan worden, maar dat het erg ad hoc is. Ik heb zijn telefoonnummer; hij raadt ons aan contact met hem op te nemen zodra we plannen hebben om te komen. Hij kijkt dan mee naar de vliegkansen, en geeft door of hij beschikbaar is om ons wegwijs te maken. Hij is niet beschikbaar tussen kerst en Oud en Nieuw.

Frankrijk

 • Soaren in de omgeving van Dune du Pyla, Gironde. Er is contact met Alex Brieba van Atlantique Delta, beschikbaar in de kerstvakantie. In Gironde, rond Dune du Pyla, zijn een aantal verschillende soarstekken met relatief hoge duinen. Met windrichtingen tussen NNW en ZW kan daar gevlogen worden. Ook daar is het weer in de wintermaanden wisselvallig, en blijven lange periodes met dezelfde windrichting uit. Alex Brieba wil ons wel wegwijs maken in zijn vlieggebied. Hij komt op de 20e terug van op reis, is tijdens de Kerstvakantie wel beschikbaar.
 • Bergvliegen op Bar sur Loup, Zuid-Frankrijk: mooi gebied, niet zo druk, bekend als winterstek.

Italië

 • Bassano: mogelijk erg druk, landingsterrein schijnt wat kleiner/onhandiger geworden de laatste tijd
 • Laveno, Jappie meer info?

Slovenië

 • Lijak: vorig jaar met een groepje piloten geweest, toen bijna elke dag vliegbaar maar slechts een dag of 3 bovenblijfbaar. Best ver rijden.

Spanje

 • Stekken?
  Best ver rijden

Portugal

 • Stekken?
  Best ver rijden

Weet je een stek of heb aanvullende informatie? Zet het hieronder in een reactie, dan neem ik het in de pagina op. Hieronder kun je ook noteren wanneer je weg zou willen, en voorkeur voor een stek etc. Wie weet helpt dit om de plannen wat concreter te krijgen.

1 Comment » for Wintervliegen
 1. Heleen schreef:

  Ik wil graag zo’n 2 weken weg. Dat kan zijn periode 1 en 2 of 2 en 3, maakt mij niet zo uit. Ik moet dat wel bijtijds kiezen ivm kattenoppas. Voorkeur voor een stek heb ik nog niet, al ga ik niet soaren zonder ervaren local erbij. Denemarken in de kerstvakantie valt voor mij dus af, en Dune du Pyla valt voor mij af in de eerste week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Bureau Bostekst
Heleen van den Bos
+31 (0)6 4128 0091

info@bostekst.nl

Middendorp 6
7861 BK Oosterhesselen

KvK: 57154597
BTW: NL002052113B50
IBAN: NL62ASNB0781309050

Leveringsvoorwaarden (pdf)